ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Mio uvedie ešte tento rok na trh dva nové produkty. Prvým z nich je náramok resp. monitor srdcového tepu zameraný na cyklistiku Mio VELO a druhým zrejme nová vlajková loď Mio FUSE. Oba náramky sú postavené na základe úspešného Mio LINK tj. majú vstavaný optický senzor srdcového tepu.

Mio VELO je určený pre vyznávačov cyklistiky, obsahuje pripojenie ANT+ a Bluetooh na pripojenie snímača kadenice a rýchlosti atď. Tak ako jeho brat Mio LINK nemá displej, iba indikačnú diódu a je určený výlučne na meranie srdcového tepu počas športovej aktivity v spojení s ďalšími spomínanými senzormi. Poznávacie znamenie je jeho modrá farba, ktorou sa líši od Mio LINK (dostupný v šedej, bielej, žltej).

Mio FUSE je zaujímavejší kúsok. Je to prvý produkt od Mio, ktorý dokáže monitorovať okrem srdcového tepu aj dennú aktivitu. Má teda integrovaný akcelerometer a meria počet prejdených krokov, vzdialenosť a spálené kalórie. Na prvý pohľad si všimnete nový diplej, ktorý je štýlovo zapustený do masívneho remienka. Samotný senzor tepu vyzerá veľmi podobne tomu, ktorý bol použitý v Mio LINK aj keď Mio hovorí, že prešiel vylepšeniami výkonu.



Mio FUSE podporuje dva režimy a to sledovanie aktivity v pokoji a počas tréningu. V dennom móde bude FUSE sledovať vaše kroky, kalórie a celkovo prejdenú vzdialenosť tak ako napríklad Fitbit Flex, Misfit Shine alebo Jawbone UP. Namerané hodnoty sa zobrazujú priamo na displeji. Ovládanie sa deje pomocou nenápadného tlačidla na pravej strane od displeja. Samotný displej – zobrazenie číslic, písmen sa štýlom podobá na ten, ktorý použil Polar vo svojom fitness náramku LOOP.

Na displeji sa zobrazuje aktuálny čas a hodnoty jednoduchého časovača.




Senzor srdcového tepu bude však možné zapnúť iba v tréningovom móde a to hlavne kvôli výdrži batérie. Tréningový režim je primárne určený pre bežecké aktivity a vtedy sa senzor aktivuje automaticky.

Okrem spomínaných veličín bude akcelerometer vedieť odhadnúť vzdialenosť a tempo.

Všetky namerané dáta sú bedrôtovo prenesené do mobilného zariadenia s OS iOS alebo Android. FUSE má aj internú pamäť, kde bude môcť uchovať namerané dáta počas 2 týždňov (približne 30 hodín tréningu). V mobilnej aplikácii si budete nastavovať denné ciele. Okrem aplikácie Mio GO budete môcť využívať aj aplikácie tretích strán ako MyFitnessPal alebo Strava.


Čo sa týka sledovania kvality spánku, tak Mio môže posunúť pomyseľnú laťku vyššie, pretože s optickým senzorom môže merať srdcový tep aj počas spánku, v kľudovom stave. Táto výborná funkcia by mala byť pridaná aktualizáciou firmware až neskôr po spustení do predaja.

Náramok bude vodeodolný WR30m (3ATM), takže by mohol zniesť aj plávanie. Otázkou zostáva výdrž batérie, ktorá sa bude dobíjať cez USB. Bude sa vyrábať v dvoch farebných kombináciach a to modrá - Aqua a červená - Crimson.

Mio FUSE by mal byť dostupný už o pár dní, týždňov teda koncom tohto roku za cenu približne  150,-Eur.

[zdroj: mioglobal.com, dcrainmaker.com, autor: senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top