ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Aká by to bola jeseň, keď by jeden z najväčších výrobcov wearable zariadení Garmin nepriniesol na trh okrem športových hodiniek v klasickom dizajne Vívomove HR a smart hodiniek Vívoactive 3 aj nový fitness náramok. Po poslednej novinke Vívosmart 3 prináša teda nástupcu populárneho Vívosmart HR+ GPS. V krátkosti si povieme, čo prináša nového.

Prvou novinkou je dizajn. Garmin hrdo vyhlasuje, že Vívosport je najtenší GPS náramok na trhu. V čom má zrejme aj pravdu. Dostupné budú 3 farby a ako vidno, farebnosť sa odrazí len vnútornej strane remienka. V ponuke budú tri farebné kombinácie - šedá / čierna, šedá / fuchsia, šedá / limetková a 2 rozmery S/M a L. Vívosport dostal aj nový farebný dotykový displej, ktorý by mal byť dobre čitateľný za každých podmienok. Ovládanie teda bude pomocou swipe pohybu prsta po displeji, ktoré je už v Garmin dobre zabehnuté. 

Samozrejme tak ako sme už zvyknutí, vo výbave zostal monitor aktivity a spánku, ktorý vám po celý deň počíta kroky, v noci sleduje kvalitu spánku a pomocou barometrického senzora aj nastúpaé poschodia. Čiže v tomto smere žiadna revolúcia. Vívosport podporuje najnovšiu verziu Movu IQ - funkcia, ktorá  sa snaží automaticky rozpoznávať aktivitu. 

Novinkou je výpočet hodnoty Vo2max a fitness veku, čo sme už videli pri Vívosmart 3. Aby boli namerané hodnoty čo najpresnejšie k tomu nám pomôže meranie srdcového tepu 24x7. Garmin použil dobre známy Elevate senzor, ktorý je použitý aj v hodinkách fénix, či forerunner. 

Pribudli funkcie, ktoré boli prvý krát predstavené opäť vo Vívosmart 3. Sú nimi počítanie opakovaní pre silové cvičenia a aplikácia na meranie hladiny stresu. Nové sú však vstavané aplikácie pre bicyklovanie, stepper a silový tréning. Ako už názov hovorí, Vívosport je orientovaný na šport a k tomu určite najviac prispeje spomínané GPS. Všetky údaje o vašom pohybe budú teda presnejšie. Priamo na displeji budete vidieť rýchlosť, zrýchlenie a v aplikácii nájdete prejdenú trasu zobrazenú na mape. Keď spomíname GPS, určite každého zaujíma výdrž batérie. Hodnota sa pohybuje na úrovni do 7 dní v klasickom režime so zapnutým snímačom tepu a 8 hodín so zapnutým GPS, čo vám bude stačiť na poriadny trek. Ako správny fitness náramok aj Vívosport je vodotesný a tak sa nemusíte báť akéhokoľvek kontaktu s vodou.
Ešte spomenieme smart funkcie, ktorými sú dobre známe smrt notifikácie prijatej správy, hovoru, či pripomienky z kalendára a ovládanie kamery Garmin VIBR a hudobného prehrávača v smartfóne. Všetky namerané hodnoty vašej aktivity si prezeráte priamo na displeji alebo v mobilnej aplikácii Garmin Connect, kde ich prenesiete bezdrôtovou synchronizáciou pomocou bluetooth prepojenia náramku a smartfónu.

Čo povedať na záver? Vívosport je evolúcia, ktorá neprináša nič, čo by sme už nevideli. Podľa oficiálnych informácii staré produkty dožívajú a nahradia ich nové zo série vívo. Bude už na každom z nás, či si priplatí za novinku - v tomto prípade 199,- Eur alebo sa uspokojí so staršou generáciou, ktorá má o niečo menej funkcií, ale v zásade splní čo potrebujete. Garmin Vívosport by sa mal objaviť na SK trh už koncom roka.

[zdroj: garmin, autor: senand, www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top