ads

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5

Style6

Dve avizované wearable novinky sú už dostupné v špecializovaných predajniach. Jedná sa o prvé športové smart hodinky Garmin Vívoactive a 2. generáciu známeho fitness náramku Garmin Vívofit.

Mali sme príležitosť pozrieť si oba kúsky priamo v Garmin stánku na výstave, ktorá sa konala minulý týždeň v Bratislave a boli sme milo prekvapení.

Začnime s Vívofit 2. Tak ako sme naznačili v prvých informáciach Vívofit 2 ide v stopách svojho predchodcu (recenzia Vívofit 1.generácia) a dopĺňa ho tam, kde je treba. 



Teda novinkami sú:
  • na dotyk príjemnejší a ohybnejší materiál remienka
  • lepší patent - spona na zapínanie, ktorá sa zaisťuje pootočením
  • zvuková signalizácia pre dlhšej dobe neaktivity
  • podsvietenie displeja, ktoré je decentné, no zabezpečí dokonalú čitateľnosť a zároveň vás v tme neoslní 
  • automatická synchronizácia náramku s mobilnou aplikáciou Garmin Connect
  • stopky - umožnia zmerať presný čas aktivity
  • pestrá farebná škála vymeniteľných remienkov



Novinky to nie sú prevratné, ale dobre doplnili práve chýbajúce funkcie 1. generácie a určite prispejú k ešte pohodlnejšiemu využívaniu. Čo však stále Garmin nezapracoval je automatická detekcia spánku, čiže do módu sledovania spánku Vívofit 2 prepnete stlačením ovládacieho tlačidla.

Na športové smart hodinky Garmin Vívoactive sme sa tešili podstatne viac a oplatilo sa. Biela farba vás zaujme na prvý pohľad. Štvorcový alebo hranatý tvar hodiniek naopak nepôsobí ako dizajnový šperk. Hodinky sú vyrobene z tvrdého plastu a sú ozaj ľahučké, tenké a ani skoro necítite, že máte niečo na ruke. 


Remienok je hrubší a má hladký povrch. Výhodou je, že sa dá pohodlne vymeniť za inú farbu a tak získate nový look vašich hodiniek. Dotykový displej bol dobre viditeľný a po zatlačení ľavého ovládacieho tlačidla sa zapne podsvietenie. Na swipe pohyb reagoval celkom svižne. Na spodnej strane displeja sú dve tlačidlá - späť pre návrat a tlačidlo pre rozšírenú ponuku. Pravé ovládacie tlačidlo slúži na vstup do ponuky športových aplikácii pre jednotlivé aktivity - beh, bicykel, plávanie, golf, chôdza atď. Zachoval sa aj activity bar, tak ako ho poznáme z náramku Vívofit.


Vívoactive podporuje novú funkciu Garmin IQ. Je to v podstate aplikačný obchod, kde si môžete stiahnuť rôzne tvary a usporiadanie údajov "ciferníky", widgety a športové aplikácie takže aj geekovia sa budú vedieť vyhrať a prispôsobiť si hodinky podľa potreby.  
Konkrétne aplikácie, GPS a notifikácie zo smartfónu sme nemali možnosť vyskúšať a preto podrobnú recenziu Garmin Vívoactive vám určite prinesieme v dohľadnej dobe.


Aj vás zaujali tieto dve novinky od Garmin tak ako nás?

[autor senand www.wearables.sk]

«
Ďalší
Novší príspevok
»
Predošlí
Staršie príspevky

Žiadne komentáre:

Pridať komentár


Top